perjantai 22. huhtikuuta 2011

Betoniruukkuja


Pidin taas kurssia, nyt vaihteeksi betonista. Ja olihan minun taas vähän harjoiteltava tänäkin keväänä tekemällä itselle uusia ruukkuja ja malleja kurssia varten. Betonikurssi oli oikein onnistunut, jopa niin että ensi syksynä pidän parikin samanlaista kurssia eri paikkakunnilla.



Kakkuvuoasta oli hieman vaikea irrottaa, koska betoni oli mennyt sauman väliin, mutta pikkusen puuhastelemalla se lähti. Tähän on mukava pistää joku yksittäinen kukka tai vaikka mehitähti kasvamaan. Kynttilällekin aivan omiaan.

  

Pringles purkkia oli käytetty kynttilänjalkojenmuottina kirjassa: Malena Skote, Betoni on kaunista. Pojat oli mielissään kun ostin vaihteeksi kotiin perunalastuja, että saan purkkeja! Pitsiliinan palasen kiinnitin erikeepperillä purkin sisälle ennen sen öljyämistä.

2 kommenttia:

  1. Upeita betonitöitä! Näitä katsellessa innostuu itsekin kokeilemaan tuota vielä minulle tuntematonta käsityölajia! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, kannattaa ehdottomasti kokeilla :) Betonityöt on helppoja ja kun vähän pääsee jyvälle asiasta niin silmä harjaantuu bongaamaan omasta arjestakin yllättäviä muoteiksi sopivia juttuja. Käy rautakaupasta ostamaassa 25 kg säkki sementtilaastia S-30 (3 mm hiekkarae) Säkki maksoi Starkilla 5 e! Jauhe on valmisbetonia,johon lisätään vain vesi! Siitä vaan kokeilemaan ,muotit on hyvä öljytä ja muoteiksi sopii esim. sellainen muovi jota voi vähän nitkuttaa...eli ei liian jäykkä!

    VastaaPoista