keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kasvimaa lavassa ja kasvihuoneen kuulumisia!


Koska piha on niin mahdottoman tiukkaa savea  ja maahumalan vallassa niin päätin laajentaa kasvimaata lavoihin. Takana kasvaa kesäkurpitsaa ja purjoa, edessä on salaatit, tillit ja herneet. Hieman salaatti on kärsinyt sateisesta kesästä, mutta muuten viljelyt ovat onnistuneet hyvin. Tilli selvästi tykkää enemmän kasvaa lavassa kuin vieressä olevassa kasvimaassa, sillä lavassa se on pitemmällä, kun kasvimaassa iti vain muutama hassu tillin töyhtö!


Sorruin keväällä ostamaan myös alppikärhön ja kesällä toisen, joka kukkii vasta loppukesästä. Alppikärhölle kaivoin kukkapenkin kasvilavojen eteen,hankin heinäseipäät ja nippusiteellä sitaisin köynnösristikon seipäiden väliin, toimii... Vielä pitäisi levittää lisää juurimattoa ja hommata hiekkaa käytäville tms.


Kasvihuoneessa tomaatit ovat täynnä raakileita ja tänään päästään maistamaan ensimmäisiä keltaisia kirsikkatomaatteja! Tomaatit kypsyvätkin vauhdilla jos vain paistaisi aurinko! Pari kurkkuakin on jo syönti kunnossa, mutta sato ei näytä niin lupaavalta kuin viime vuonna, johtuukohan se viileästä kesästä vai lajikkeesta? Munakoiso kukkii, mutta saa nähdä ehtiikö se tuottaa satoa.


Kirsikkapuusta ollaan jo saatu maistaa kirsikoita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti