maanantai 18. maaliskuuta 2013

Talven neuleita ja vähän huovutustakin!


Hiihtolomalla neuloin krapilla ja suomenröyhytattarilla värjätyillä langoilla taas yhdet sukat. Viikolla keräsin talven aikana tekemiäni neuleita ja huovutustöitä kevät aurinkoon kuvattavaksi. Alakuvassa on osa ennen joulua neulottuja lovikkalapasia, joita neuloin jämälangoista. Yhdet ehti jo vanhin poika hukata muutaman viikon sisällä! Aika kivan näköisiäkin niistä tuli, raidalliset otin omaan käyttöön, sillä ne on hyvät koiran lenkityksessä!


Pipon neuloin Novitan ohjeella ((täältä), mutta lankana oli Wool ja kuviosta tuli siksi paljon sirompi kuin malliohjeessa. Langan olin värjännyt hennalla kullanruskeaksi ja pietaryrillä tuon tumman vihreän, jossa rautasulfaatti värjää keltaisen langan vihreään! Lapaset on krappilla värjättyjä lankoja, lisäksi raitoja erilaisilla värjätyillä loppulangoilla.


Hyvä ystävä oli Suomessa hiihtolomalla tyttäriensä kanssa ja koska nuorimmainen on meidän kummityttö niin päätin neuloin koko porukalle sukat kokenillilla värjätyillä langoilla, vaaleanpunaissa  varren raidat on sinipuuta, mutta muuten kaikki langat on kokenilla ja kokenillin jälkivärjäyksistä, joko harmaata tai valkoista seiskaveikkaa!


 Tammikuussa pidin huovutuskurssia ja se innosti huovuttamaan merinovillasta itselle baskerin ja nunohuovutuksella huivin silkkisekoitekankaalle. Sen jälkeen huovutusvillat odottivat kuukauden olohuoneen nurkassa, että kokeilen mekon huovutusta, koska olin löytänyt aivan uskomattomia nunohuovutettuja vaatteita netistä (esim. täältä) Mutta en kuitenkaan saanut enempää aikaiseksi, ehkä ensi talvena!


 Koska minulla ei ole hattutukkia, jouduin muotoilemaan baskeria saunanlöylyissä omassa päässäni, sillä tavalla sain siitä sopivan kokoisen ja jopa muotoiltua vekkejä toiseen eturenunaan, joka muotona paremmin toimii omassa päässäni kuin perusbaskeri!  Huivin jouduin huovuttamaan kaksi kertaa, koska pöydän mitta loppui kesken ja unohdin kuinka paljon olin laittanut mustaa merinovillaa toiseen päähän, se paljastui vasta kun rullasin koko huivin auki. No ei se mitään nyt rimsujakin tuli tasasemmin koko huiviin kun villaa on yhtä paljon molemmissa päissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti