lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannus ...


Viime kesänä uurastettu ruusupenkki näyttää hyvältä, ainoastaan talvi vei yhden The Fary- ruusun, vaikka en saanut edes talvisuojausta laitettua. Nyt Keijun ruusut ja Teresan ruusu kukkii upeasti,  Vanamon ruusu aloittaa kukintaa samoin neilikkaruusu ja The Fairytkin ovat nupuilla!  Torniolaakson ruusu kukki jo. Teresan ruusu aloitti kukinnan lähes samaan aikaan, vaikka olin ajatellut että ruusujen kukinnan aloittaa  tuo Torniolaakson ruusu.  Teresan ruusussa on vieläpä ihan saman väriset kukat, joten tuon pienikukkaisen Tornilaakson ruusun taidan siirtää ihan itsekseen johonkin, missä ei tarvitse kilpailla näyttävämmän Teresan ruusun kanssa.

Keijun ruusu

Teresan ruusu

Kasvihuoneessa näyttää nyt tältä, yksi chili ja kolme paprikaa meni talven yli ikkunalla, joten niistä on saatu jo maistiaisia. Tomaateissa on raakileita, kasvihuonekurkku aloittelee kukintaa, samoin munakoisot ja keväällä kylvetyt chilit ja paprikat. Papua istututin kasvihuoneen käytävän reunoille, mutta se onkin yllättävän korkeaksi venyvää lajiketta, kun pensaspavun ja vahapavu taimet taisivat mennä seksisin!


Moneymaker tomaatissa on jo isot raakileet samoin Golden nuggetissa, muut tulevat perässä! Lajikkeita on 5 tuttua; Sparta, Moneymaker,  Chocolate Cherry,  - yksi suosikeistani =), Golden nugget ja Sun gold, lisäksi uusia tuttavuuksia, nimetön pensastomaatti ja  ammpelitomaatti Tiny Tim, sekä Super Sweet ja Charden´s Delight.

Kasvihuonekurkku on rehevä, sillä sain hommattua palanutta hevosenlantaa muutaman säkillisen.
Tänä keväänä teimme erilliset penkit kasvihuoneeseen kahdelle viiniköynnökselle niin, että juuret pääsevät kasvihuoneen läpi maahan kasvamaan. Toinen on Zilga ja toinen on Nordica, sillä se oli ihan pakko ostaa, koska Nordicassa oli jo 5. rypäletertun alut valmiina!  Hintakaan ei Hongogissa päätä huimannut alle 10 e, eli jos ei menesty niin eipä se ole suuri tappio, saadaan ainakin tänä kesänä maistaa omia rypäleitä=) sillä Zilgasta ainakin sanotaan, että menee 3 vuotta, ennenkuin tulee rypäleitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti