perjantai 25. huhtikuuta 2014

Indikolla värjätyt langat neuleessa ja huovassa


Jopa oli tiukilla langat, etukappaleen alaosaan meni 90 g indigolla värjättyä Pirtin kehräämön silkkivillaa, takakappaleen alaosaan 110 g ja molemmat vyyhdit olivat aavistuksen erivärisiä, että nyt on neuleessa neljää värjäyserää!!! Sen huomaa hyvin sivusaumasta...mutta kun värjää itse langat ja 100g kerralla niin, sille ei voi mitään. Keskisinisestä jäi vain 30 cm pätkä, kun purin ja jaoin ja purin, että saan etu- ja takakappaleen alaosat tehtyä. Yläosan kaarrokepalmikkolangat on värjätty itse kasvatetuista morsingoista ja siitä jopa jäikin pieni kerä. -  ja sitten kun etsin muuhun tarkoitukseen lankoja niin löysin vielä yhden 100g keskisinistä silkkivillaa! Pahus!!!

Tämän huovan kudoin jo vuosi sitten, mutta nyt sain vihdoin sen viimeisteltyä ja punottua palmikot hapsuihin. Töihin olin suunnitellut ihan tarkoituksella sinisen huopaloimen, että jatkovärjäyskurssilla olleet saisivat sinisiä lankojaan kudottua=)



Tässä vielä yksi projekti värjätyille jämälangoille!


Kolme erilaista neliötä 10 cm x10 cm, yhdistin 4 neliön paloiksi ja virkkasin ympäri tumman harmaalla, sitten taas yhdistämistä. Näyttää kivalta ja voi olla, että kasaan noista villatakin alaosan ja mietin sitten neulonko vai virkkaanko hihat ja yläosan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti