keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kesäkukkia!




 Pioniunikon ja kehäkukan  siemenet  heitin keväällä istutetun omenapuun  alle, samalla istutin violetteja astereita, joita olin  kasvattanut  viime  vuoden siemenistä. Nyt kaikki ovat  aloittaneet kukinnan ja parin päivän päästä asteritkin ovat täydessä kukassa, sillä nuppuja on valtavasti.


Ympäri pihaa kukkii  myös tuo vaaleanpunainen  matala asteri, jonka siemeniä sain muutama vuosi sitten. Sitä olen istuttanut sinne tänne missä vähänkin  tilaa on ja loput ruukkuihin.
 

 Olen jotenkin ihastunut näihin Vanhan ajan astereihin, joiden siemeniä tilasin jo toisen kerran. Lisäksi ne itää hyvin myös omista siemenistä kylvettynä.
Näiden värikirjo on mahtava ja leikkokukkina kestävät pitkään  eli tosi kiitollinen kukkija. On jännä seurata millaisia värejä
kukkapenkistä puhkeaa kukkaan.

 Tuoksuhernettäkin täytyy joka kesä olla. Tänä kesänä ostin matalaa mallia, jonka olisi pitänyt kasvaa 45cm korkeaksi ja ilman tukea...  joopa joo kukkavarret huitelevat reippaasti yli metrin korkeudessa! Sekasin ne eivät ole edes voineet mennä,  sillä tavallisia tuoksuherneen siemeniä ostin
 vain tumman punaisena!



           Toinen alppikärhö " Summer Snow" on aloittanut kukinnan ja se on kasvanut reilussa kuukaudessa hurjasti, koska latva huitelee jo köynnösristikon huipulla!  Keväällä istuttamani vaaleanpunainen alppikärhö "Pink Flamingo" aloittelee samassa ristikossa jo toista kukintaa.


Nämä tiikerikaunosilmät olen kylvänyt värjäystä varten, 
mutta en mitenkään raaski niitä vielä leikata väripataan!


Kasvimaa näyttää  varsin hyvältä  sateisesta
 ja koleasta kesästä huolimatta


Perhosia  on viime päivinä ollut runsaasti, sillä laskin neitoperhosia ja  nokkosperhosia 18 kallionauhuksen kukista. Nauhus on tykännyt sateesta, sillä se on vuodessa levinnyt valtavaksi ja kukkii komeasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti