maanantai 2. syyskuuta 2013

Ennätystomaattisaalis...


Tänään kävin hakemassa kasvihuoneesta ennätystomaattisaaliin lähes 3 l taikinakulholllisen ja 6 kpl perustomaatteja: Manymaker ja Spartaa. Kirsikkatomaatit on ihan älyttömän hyviä ja varsinkin Colden Nugget-pensastomaatti todella tuottoisa,  sillä kulhon pohja on ihan täynnä niitä. Makeimpia on kuitenkin  Chocolate Cherry ja Sun gold kirsikkatomaatit (ruskeat ja oranssit) myös  ammpelitomaatti Tiny Tim on makea, mutta esim. Super Sweet ei ole läheskään niin makea kuin Chocolade Cherry vaikka nimi niin lupaakin ja Charden´s Delight, jopa mauton kirsikkatomaatiksi.



Luumupuussa on taas ihan järjettömän paljon luumuja ja tuntuu kypsyvän lähes saman aikaisesti, joten syödä ei ehditä samassa tahdissa =(  Vielä en ole keksinyt miten säilöisin luumuja, sillä jopa mansikan kanssa hillosta tuli  kirpeää ja sokeriliemeen pakastettuinakin luumut muuttuvat kirpeiksi eikä kovin paljon luumuja ei saa käytettyä rommiruukuissakaan,  se on kallista ja eikä makea luumuviina kuulu suosikkeihini.


Tänään maistoin jo yhden Nordica rypäleen...ne ovat tuommoisia pikkurillin kokoisia, kivettömiä, - ainakin se jonka maistoin ja maku muistutti viinirypälettä eli ihan makoisa=) Auringonkukan siemenistä kasvoi yksi 2 m yksilö tämän näköiseksi. Keskusta on melkein 30 halkaisijaltaan. Vähän saman näköinen kuin Teddy Bear auringonkukka mutta se on matala ja keskusta paljon pienempi.

Sysi nauttii syysauringosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti