sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kesän 2014 pihaprojektit


Tämä kohta on häirinnyt jo pitkään, koska se näkyy suoraan keittiön ikkunasta. Varsinkin tuo heinikko ennen tuija-aidannetta ja kun tuota ei edes voi leikata ruohonleikkurilla. Ensimmäinen ajatus oli tehdä eteen kukkapenkki ja siirtää lapinnauhuksia siihen, mutta paikka on rutikuiva ja maa köyhää kiven ja saven sekaista täyttömaata. Vaikka nauhukset sopeutuvatkin moneen niin tuossa ne päivittäin lopsauttaisivat lehtensä eivätkä olisi kovin kummoinen näky.  Aikani pohdittua ja puutarhuriystäviltä kyseltyä päädyin havuistutukseen katajilla.


Taakse asensimme ristikon ja kaksi lavaa kurpitsoille, koska paikka on aurinkoinen. Lavoissa kasvoi talvikurpitsaa ja krassia, jotka osaltaan peittävät näkymää saunaterassille tieltä. Tuo istutus onnistui ihan kivasti. Syksyllä istutan ristikkoon hankkimani tumman punaisen alppikärhön, joka saa hoitaa näkösuojan tehtävää jatkossa.


Pihapatiolle hankittiin tuolit, mutta ei vielä saatu laatoitettua sitä, sillä alkukesä meni eteis- ja porrasremointissa. Kesällä nautimme päiväkahvit lähes poikkeuksetta patiolla ja  olihan siihen muutenkin mukava istahtaa huilaamaan ja lueskelemaan lehtiä.



Patiolta saimme tehtyä oikopolun ja matalat portaat tuonne saunalle. Jatkoin viime kesänä aloittamaani kivikon reunan laatoitusta ja uudistin kivikkoistukset isommilla multataskuilla. Nyt kivikko näyttää siistiltä ja on ruoho on helppo leikata laatoituksen päältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti