sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Syksyn betonijuttuja

Syksyllä on mukava tehdä betonitöitä ja valmistautua tuleviin kursseihin, kiertelemällä kirpputoreja ja kauppoja, etsien uusia muotteja.  Jyskän Varastomyynnistä löysin hyvän muotoiset pienet ämpärit ruukkujen valamiseen (1 e/kpl),  sisämuotit löytyivät omasta takaa vanhoista istutusruukuista. Toisen kuvioinnissa käytin kohopintaista tapettia ja toisessa pitsinauhoja. Kynttiläjalat on pirtelöpurkeista.

Kirppikseltä löytyi käytetty silikoninen sydän vuoka, mutta osa silikonivuokista oli kyllä kirpputorilla kalliimpia kuin kaupassa. Tuo hento tekokuituinen pitsi  katosi osittain betonin sisään, sillä olin leikannut siitä pieniä irto kukkasia.


 Solukumisesta pyöreästä pöytätabletista tuli hieno kuvio pyöreässä vadissa.


Yllätys oli aika moinen, kun kokeilin muottina tuota kirppikseltä löytämääni soikeaa koria... niin vain betonivati pullahti siitä ihan helposti, vaikka olin kuvitellut joutuvani rikkomaan korin. Reunat olivat vain liian jyrkät ja betonia oli vaikea saada nostettua reunoille, koska se valui väkisin alas. Mitään sopivaa sisämuottia ei löytynyt, joten lopuksi  levitin kuunliljanlehtiä ja hienoa hiekkaa, jolla painoin syvennyksen.



Tänä syksynä pidän kaksi kansalaisopiston betonikurssia, joten tein makeisrasioihin erilaisia kuviolaattoja malleiksi ja kurssilaisille ideoiksi. Osa siirtyy joskus pihaakin koristamaan :) Kuvionteihin käytin kohotapetteja, jumppamattoa, kuplamuovia, mosaiikkilaattoja, keramiikkapuristetta, kivilaattoja, kiviä, lasihelmiä, kasvinlehtiä, hiekkaleluja, muovista pitsiliinaa ja paksua narua. 






Maitopurkeissa posliinilautasia ja lasimosaiikkia. Kaksipuoleinentarrateippi (paksu) toimi hyvin, vaikka kuviot jäävätkin syvennykseen, koska palaset olivat sen verran kaarevia, että betoni olisi muuten mennyt väliin.

 Osa laatoista vielä hieman kosteita.


 Glass Olsonilta löytyi silikooninen pöllömuotti ja pakkohan sitä oli kokeilla...


 Tässä syysistutuksia betoniruukkuihin.



Tuo pallo on jo aikaisemmin valettu, mutta nyt se somistaa kanervaistutusta.


Kurpitsoja täytyy ehdottomasti tehdä seuraavalla kerralla lisää, kun hankin uutta betonia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti