perjantai 28. lokakuuta 2016

Kesä pihajuttuja...


 Keväällä värkkäsin pihapation eteen tämmöisen ruukkujutun, että saisin vähän näyttävyyttä istutukseen, ennen kuin perennat kasvavat täyteen mittaansa. Pallaksen pioni on nyt löytänyt hyvän paikan ja näyttää viihtyvän, ehkä ensi kesänä saan jo nauttia kukistakin =)


 Karhunvadelmakin voi hyvin ja marjojakin olemme saaneet.


Sysikurjenpolven ensimmäinen kukinta, ei kovin 
paljon tummempi liila kuin tavallisessakaan.


Ruusut kärsivät lumettomasta alkutalvesta ja kovista pakkasista. Kaikki jalojuuriset kuolivat, samoin kato kävi perennakasvustossa ja esim. pikkutalvio, väriminttu, punainen kaunokainen, punahattu ja kauhistus, monta vuotta siemenstä kasvattamani PARSA hävisivät lähes kokonaan. Onneksi punaista kaunokaista löysin pienen tupsun nurmikosta!Tyynen perinnejoriini yllätti, uusilla talvisäilytys neuvoilla sain joriinini kukkimaan komeasti. Tähän saakka se oli ilahduttanut parilla kukalla kesässä ja juurakkokin oli jo ämpärin kokoinen. Nyt se kukki komeasti elokuusta lähtien.
Tämän kukkapenkin siirsin eteenpäin, koska ruohonleikkurilla oli ahdasta leikata karviaispensaiden ja penkin välistä. Monet perennat kärsivät siirrosta ja penkki kukki matalampana ja myöhemmin. Viime kesän sormustinkukkien siementaimien siirtäminen  uuteen penkkiin onnistui hyvin, mutta eivät mokomat kukkineetkaan enää tänä kesänä, jos olisin antanut olla olisivat kukkineet!Myös Ville`de Lyon kärhö näytti hävinneen kukkapenkistä, joten ehdin ostaa tilalle Piilun. Pelko oli kuitenkin ennenaikainen ja kärhö kukki loppukesästä runsaammin kuin koskaan =)  Tosin taisin osata lannoittaa sitä kunnolla! Suureksi suruksi alppikärhö Summer Snow kuoli ja köynnösristikon peitti Pink Flamingo ja sininen nimetön alppikärhö. Kumpikaan ei juuri kukkinut koko kesänä, mutta toivottavasti ensi kesänä kukkivat kunnolla.  Upean punainen viinkärhökin "Kermesiana" kuoli =( Se oli kyllä selvinnyt yhdestä talvesta, mutta viime talvi koitui kohtaloksi.

Ville de Lyon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti